zondag 13 november 2016

Kronkeldiedoe

Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. Die oefeningen en het materiaal worden geselecteerd in functie van een zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap voor deze doelgroep. 
De eerste kennismaking met het project gebeurt vooraf op school, met het inoefenen van het "Kronkeldiedoe-bewegingsliedje". Vervolgens gaat de klas naar de sporthal om deel te nemen aan de Kronkeldiedoe-halve-dag. De groepjes starten met een gezamenlijke opwarming waarna ze onder begeleiding van hun juf of meester of andere medebegeleiders 15 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. Een greep uit het sportaanbod: steppen, verkenning van de superkronkel, toestellen overschrijden, skaten, apenkuren, balanceren en het groot springkasteel (jungle). De Kronkeldiedoe-halve-dag eindigt met het "Kronkeldiedoe-bewegingslied".
Het concept, de uitwerking en de organisatie van het project Kronkeldiedoe liggen in handen van de Stichting Vlaamse Schoolsport.






























































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten