zondag 1 oktober 2017

TIJD VOOR TAAL: kern 2

Kern 2

We zijn ondertussen gestart met kern 2. Wat komt er allemaal aan bod?

In deze kern leert uw kind
Letters: t - n - b - oo - ee
Woorden: teen - een - neus - buik - oog
Afbeeldingsresultaat voor vll kern 2
De letters i - m - r - v - s - aa - p - e zijn bekende letters geworden. De letters t - ee - n - b - oo komen daarbij met behulp van de woorden: teen, een, neus, buik, oog. Deze woorden passen bij het thema: ‘Mijn lijf’. Jouw kind krijgt deze woorden aangeboden met behulp van een verhaal dat verteld wordt aan de hand van een reuzenboek. In dat verhaal moeten twee kinderen naar zwemles, maar door een ongelukje komen ze daar niet terecht.
Afbeeldingsresultaat voor vll kern 2

Herhalen, herhalen en herhalen

Naast het uitbreiden van de letterkennis, werkt jouw kind ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: zoemend de letters aan elkaar plakken om zo tot een woord te komen. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een echte ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen. Bovendien leert jouw kind al deze nieuwe woorden in krulletters schrijven en wordt er verwacht dat ze dit na het inoefenen ook zonder schrijfvoorbeeld kunnen.
Dat is allemaal heel wat dus elke dag oefenen is de boodschap! Vergeet daarbij zeker niet te vermelden hoe trots we met z'n allen zijn op de evolutie die jouw kind maakt.
   Afbeeldingsresultaat voor vll kern 2

1 opmerking: